Programa de la Festa de la Cirera Digital

Programa de la Festa de la Cirera Digital

La Festa de la Cirera de Paüls ja ha fet públic el seu programa oficial, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny i se celebrarà en format digital. La ciutadania podrà veure tots els actes programats des de la pàgina web cireradepauls.cat, o també a través del canal de youtube i instagram o facebook de l’Ajuntament. Pel que fa a la inauguració de la XVII Festa de la cirera, anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, que donarà el tret de sortida de la festa aquest dissabte a les 10 matí. “La web dedicada a la cirera de Paüls ha generat molta expectació, hi ha molta gent que ha adquirit cireres directament als productors/es gràcies a la web. Amb tot aquest 2020 la floració a l’hivern no va ser l’esperada i les pluges de la primavera han fet que la collita no fos la prevista, però durant aquest mes de juny els productors encara podran donar servei a la demanda que hi ha”, ha explicat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

Durant la jornada de dissabte s’aniran publicant vídeos d’exposicions de treballs manuals, demostracions de cuina o per acabar una actuació de l’orquestra Atalaia de Paüls. També dissabte s’entregarà el premi a la millor cirera del 2020. Els actes continuaran l’endemà diumenge amb la publicació de 7 de vídeos que permetran a la població gaudir d’imatges d’arxiu i visualitzar l’artesania, tradició i cultura popular. I a la tarda es farà una trobada en línia de jotes, on es podrà escoltar la xaranga Tal com Sona de Paüls que interpretarà, a banda de la jota local, les d’Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, Prat de Comte i Benifallet. Abans de finalitzar la XVII edició, es farà entrega del pes en cireres. Així tindrà lloc un sorteig entre totes aquelles persones que han comprat cireres a través de la pàgina cireradepauls.cat. El premi equival a 34kg, 17 caixes de cireres, tantes caixes com edicions porta la fira. “Aquest cap de setmana mostrarem a tothom les nostres tradicions, cultura i gastronomia. I el 2021 esperem que puguem gaudir de la festa pels carrers del nostre poble”, ha dit Adell.  Aquest és el programa:

DISSABTE 6 DE JUNY
10:00h Inauguració oficial online de la XVII Festa de la Cirera a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona la Il·lma. Sra Noemí Llauradó i Sans.
11:00h Exposició de manualitats amb pintures en botella a càrrec de Magdalena Gracià.
12:00h Recepta en cireres a càrrec de Pau Povill, del Restaurant “Ca les Barberes”.
13:00h Entrega dels premis del IV Concurs de la “Millor cirera de Paüls 2020”.
17:00h Exposició de treballs en pauma a càrrec de Maria Cinta Targa.
18:00h Exposició de miniatures a càrrec de Domingo Povill.
18:30h Exposició d’objectes artesanals fets de fusta a càrrec de Domingo Gabriel.
19:00h Exposició dels quadres de la festa de la Cirera a càrrec de Domingo Basco.
20:00h Recepta en cireres a càrrec de Fanica Norocea, del bar Cooperativa.
22:00h Actuació online de l’orquestra Atalaia de Paüls.

DIUMENGE 7 DE JUNY
10:00h Demostració de treballs manuals en pauma a càrrec del grup de llatadores locals.
10:30h Demostració d’esquilar ovelles a càrrec de ramaders locals.
11:00h Exposició de manualitats de papiroflèxia a càrrec d’Isidre Gracià.
12:00h Recepta en cireres a càrrec de Dolors Gabriel, del Forn de Pa Cal Portal.
12:30h Recepta en cireres a càrrec d’Imma Subirats, de l’Alberg ‘Els Ports’.
13:00h Vermut electrònic des del Mas del Serrano amb música de la DJ Eli G.
17:00h Demostració d’elaboració artesanal de gaiates a càrrec de Joan Mulet.
17:30h Demostració d’artesania amb canya a càrrec de Joan Gracià i Àngel Gracià.
18:00h Concert de jotes de l’Ebre interpretat per la xaranga TAL COM SONA de Paüls.
18:30h Entrega de cireres al guanyador del sorteig de la 17ª Festa de la Cirera de Paüls, escollit entre totes les persones que han comprar cirerers a través de la web www.cireradepauls.cat. Se li entregaran tantes caixes de cireres, com edicions té la festa.
19:00h Cloenda online de la festa de la cirera.