La XIX edició de la Festa de la Cirera de Paüls bat rècords

La XIX edició de la Festa de la Cirera de Paüls bat rècords

Tres anys, el passat cap de setmana Paüls ha pogut recuperar la Festa de la Cirera amb un circuit que ha ocupat els carrers de gairebé tot le municipi, com abans de la pandèmia. Els visitants han pogut gaudir d’una de les fruites més preuades de la primavera, però també d’activitats vinculades a l’artesania, els pagesos i la tradició: llatadores, fusters, esquiladors d’ovelles, venedors d’ali- ments de proximitat i la música de la jota. Així, el bullici ha tornat a aquest poble del massís dels Ports i ho ha fet amb rècords d’assistència.

“Estem contents per l’altíssima afluència de gent tot el cap de setmana, especialment dissabte a la tarda, quan vam superar la millor de les expectatives”, explica Enric Adell, alcalde de Paüls. De fet, el punt àlgid de la fira va coincidir amb la inauguració del certamen, a càrrec que l’actor i pre- sentador de televisió Quim Masferrer, que justament a principi d’any va dedicar un programa de El Foraster a Paüls. A la nit, gairebé sis-centes persones van omplir la pista poliesportiva per gaudir de l’espectacle La bona gent interpretat pel mateix Masferrer. Diumenge a la tarda, coincidint amb la cloenda de la fira es va donar a conèixer el premi a la millor cirera de Paüls, un premi que en- guany ha recaigut en el produtor Cal Murès.

Els pagesos locals han venut més de 4.500 kg de cireres (unes 2.250 caixes) i han esgotat tot l’es- toc disponible per la cap de setmana. La ruta de tapes també va omplir els bars i restaurants. “Ens ha visitat gent de tots els llocs del país i això vol dir que continuem creixent, que cada cop arribem més lluny. El nostre poble està situat al mapa i som una destinació de referència, un fet que ens alegra molt i ens encoratja a continuar treballant”, assegura Adell. La gran afluència de gent no ha estat un impediment per a la mobilitat, ja que la nova zona d’estacionament de vehicles ubicada a la part baixa del poble ha permès regular el trànsit amb comoditat.