L’estofat amb cireres de Ca les Barberes

L’estofat amb cireres de Ca les Barberes

Habitualment les mengem a les postres —soles, en pastissos i preparats dolços— però la cirera és una fruita agredolça que serveix de contrapunt per als aliments salats, com les carns o el formatge. Ho saben ben bé al restaurant i allotjament rural Ca les Barberes de Paüls. Habitualment la Montse Benaiges és als fogons d’aquest establiment de la part baixa del poble on s’hi serveix llom amb salsa de cireres.

Ara, en ocasió de la XVII Festa de la Cirera, el seu fill, Pau Povill, proposa una altra recepta igualment suggeridora: l’estofat de vedella amb puré patata i salsa de cireres. “He preparat un sofregit amb ceba, carlota, una mica de ‘primentó‘, porro, romer i una mica de licor de cirera d’elaboració pròpia. Sobre aquesta base he guisat la vedella. Paral·lelament he preparat el puré de patata. N’he reservat la meitat per mesclar-lo amb una mica de salsa reduïda de l’estofat i amb salsa de cirera que li dona un to rogenc i el sabor agredolç”, explica. Per emplatar-ho ha muntat un tambor amb els dos tipus puré de patata (amb salsa i sense) i al capdamunt hi ha afegit la carn. El plat l’ha decorat amb algunes cireres i fulles de romer, dos dels ingredients que donen més personalitat a l’elaboració. El resultat és molt vistós, però sobretot té molt bon gust.

A més d’aquest plat, a Ca les Barberes i podreu menjar bons arrossos, sopes, amanides i carns a la brasa, croquetes d’abadejo i de postres, flams casolans o coc de cireres (pròpies, de la finca de la Vall d’En Baiges, ubicada als peus del Montsagre). Si hi voleu menjar i hi voleu fer estada (tenen 6 habitacions) consulteu el seu web: http://www.barberes.com