Paüls celebrarà els dies 5 i 6 de juny una Fira de la Cirera adaptada als protocols COVID-19

Paüls celebrarà els dies 5 i 6 de juny una Fira de la Cirera adaptada als protocols COVID-19

La XVIII Fira de la Cirera de Paüls serà el primer cap de setmana de juny, els dies 5 i 6.  Serà una edició semiconfinada, adaptada a l’actual situació de pandèmia i amb protocols  per la covid-19, amb mercat de productes i actes que es podran seguir per internet. Enguany, l’Ajuntament de Paüls no farà la fira per tot el poble, sinó que habilitarà un  mercat de la cirera a una zona del municipi, a la Plaça Major i Muret, perquè es pugui  comprar directament el producte al pagès seguint tots els protocols contra la covid-19,  control de l’aforament i mesures per mantenir la distància de seguretat. A més del mercat  de la cirera i productes artesanals, també s’ha treballat en un programa d’activitats,  adaptat a l’actual situació de pandèmia. “Hem treballat per tirar endavant la Fira de la  Cirera per tot el que significa pel municipi. No volíem estar un altre any aturats,  sense fira presencial. Per això, ens seguim reinventant i adaptant al context actual,  però pensant en lo poble i, sobretot, els productors i productores locals, que són la  base de la Fira”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.  

Una altra novetat és que s’ampliarà la zona de terrassa dels bars i restaurants en horari  de fira, per assegurar les distàncies i donar un millor servei. “Sempre ve molta gent i,  per això, l’equip de govern vam posar damunt la taula aquesta idea i els  establiments del poble ho van veure bé”, assegura l’alcalde. “Enguany no farem la  ruta de tapes, s’ha parlat amb els negocis i tenint en compte els aforaments, hem  cregut convenient esperar al 2022. Desitgem i treballem perquè la gent estigui a gust quan pujo a comprar cirera a Paüls i perquè els negocis del poble es recuperin, és per això que hi haurà una zona que, tot i no haver-hi parades per dins del poble  com era tradicional fins ara, no es podrà circular amb vehicles, ja que s’ampliarà la zona d’ocupació de la via pública per bars i restaurants”, afegeix Adell. També hi  haurà un servei de taxi gratuït, dels aparcaments fins a la zona del mercat.  

Amb l’objectiu de donar a conèixer la cirera de Paüls i altres aspectes de la fira i el  municipi, l’Ajuntament de Paüls seguirà impulsant la web www.cireradepauls.cat. En els  pròxims dies s’hi podrà consultar el programa de la XVIII Fira de la Cirera i, des d’allí,  també serà possible comprar cireres directament als productors i productores locals.  “Esperem que el temps sigui favorable perquè la cirera és un producte molt delicat i  tant el vent com la pluja afecten la producció i últimament no ens està ajudant gaire.  Volem que la gent pugui gaudir des d’ara i fins a principis de juliol de l’excel·lència i  sabor de la cirera de Paüls.”, explica Adell, que recorda que la producció de les varietats  més primerenques s’ha vist perjudicada per les pluges de principi de maig. El cartell de la XVIII edició de la Fira de la Cirera de Paüls és obra del pintor local  Domingo Basco.