Sopa fresca de cireres a l’Alberg dels Ports

Sopa fresca de cireres a l’Alberg dels Ports

Quan arriba la calor, les cremes fredes són un dels entrants més refrescants. Quan hi pensem segurament ens venen al cap cremes tan delicioses com el gaspatxo o el salmorejo, tan reconfortants i sanes. Qui més qui menys, sempre en sol tenir alguna preparada a la nevera. A l’Alberg dels Ports, a Paüls, l’Imma Subirats també ens proposa una crema com entrant, però en aquest cas completament dolça: la sopa de cireres, amb boletes de merenga arrebossades amb farina de coco.

“Trec els pinyols de la cirera, les trituro fins que queda una crema fina i líquida. Hi afegeixo una mica de suc de llimona perquè no s’occidi i unes gotes d’aiguardent de Prat de Comte, per donar una mica més de contundència al plat. El gust agredolç de la cirera i l’acidesa de la llimona combinen bé amb el coco. A més, la textura suau de la sopa contrasta amb el cruixent de la merenga“, comenta l’Imma. Aquest és un plat refrescant i molt fàcil de fer que, de fet, pot servir d’entrant com de postres. Això sí, cal bona matèria primera: les cireres de Paüls.

A més de cremes dolces de cirera, a l’Alberg dels Ports de Paüls val la pena tastar-hi l’arròs de muntanya —amb espàrrecs salvatges, caragols i bolets—, els caragols picants o la galta melosa de vedella. I si hi voleu fer estada heu de saber que l’Alberg disposa de 49 places i 8 habitacions. Ubicat a l’entrada del poble és un establiment ideal com a punt de partida per visitar el Parc Natural dels Ports.