Tapes amb cirera al bar La Cooperativa

Tapes amb cirera al bar La Cooperativa

La cirera és una fruita àcida, i, per tant, ideal per combinar amb carns greixoses, o amb peix blau, com la sardina i la tonyina. Però la seva polivalència va encara més enllà, perquè combina molt bé amb els formatges i les verdures crues. Poden ajudar a fer una vinagreta agredolça, se’n pot fer melmelada o conservar-les en almívar o en diversos alcohols, i se’n fan licors. Tot això ho té ben clar la Fanica Norocea, que regenta el bar La Cooperativa de Paüls.

Per això, durant aquest cap de setmana de la cirera ha preparat varietat de tapes —dolces i salades— sobre una base de pasta fullada, amb la voluntat d’atreure els clients, després de tres mesos de confinament. D’entre les salades n’hi ha d’elaborades amb formatge (de cabra i de vaca), de carn de pollastres, porc i rovellons. Les dolces estan farcides de melmelada. Més enllà de les tapes de cirera —i d’altres més habituals, com les braves—, el bar La Cooperativa també ofereix plats més contundents, com el bistec de bou, les hamburgueses o la sèpia a la planxa.